Matematik İlköğretim 1.Sınıf Deneme Sınav Soruları

Ana Sayfa » Genel » Matematik İlköğretim 1.Sınıf Deneme Sınav Soruları
Sitemize 21 Ekim 2013 tarihinde eklenmiş ve 1 views kişi tarafından ziyaret edilmiş.

MATEMATİK DERSİ 1.SINIF ÖĞRENCİLERİ DENEME SINAV SORULARI

1. 7 sayısını, kendisiyle topladığımızda hangi sonucu buluruz?

A) 8 B) 14 C) 15

 

2. Ablamın 20 yaşına gelebilmesi için 4 yıl geçmesi gerekiyor. Ablam şimdi kaç yaşındadır?

A) 23 B) 18 C) 16   

 

3. Hangisi çıkarma işlemini ifade etmez?

A) 8 çilek, 3 çilek daha 11 çilek eder.

B) 15’in 5 eksiği 10 eder.

C) 10 kitabın 4’ünü okursam 6 kitap kalır.  

 

4. Bir basamaklı en büyük sayı ile iki basamaklı en küçük sayının toplamı kaç eder?

A) 19              B) 11               C) 20

 

5. ( 8 – 8 = 0 ) ( 14 – 1 = 3 ) ( 10 – 0 = 10 ) ( 13 – 8 = 5 )

Yukarıdaki çıkarma işlemlerinden kaç tanesi yanlıştır?

A) 1                  B) 2                    C) 3  

 

6. 12 sayısını 2 onluğa tamamlamak için kaç birlik eklemeliyiz?

A) 15                       B) 13                   C) 8  

 

7. Aşağıdaki uzunluklardan hangisi en uzundur?

A) karış             B) kulaç         C) adım

 

8. Boş bırakılan yerlere hangi sayılar yazılmalıdır?

75 – 70 – 65 – 60- ….. -50 – 45- ….. -35

A) 61 – 40                   B) 51 – 46                 C) 55 – 40  

 

9. “16 sayısı, 17 sayısından ………………………boş bırakılan yere ne yazılmalıdır?

A) büyüktür                   B) küçüktür                        C) eşittir  

 

10. Sevim 9 yaşında, Berk 6 yaşında, Selçuk 11 yaşındadır. Yaşı en küçük olan kimdir?

A) Berk                       B) Sevim                       C) Selçuk  

 

11. Hangi seçenekteki ifade yanlıştır?

A) 20 sayısı, 2 onluk ve 2 birlikten oluşur.

B) 10 sayısı, 1 onluk ve 0 birlikten oluşur.

C) 18 sayısı, 1 onluk ve 8 birlikten oluşur.

 

12. Annem kek için 6, omlet için kekten 1 fazla yumurta kullandı. Annem toplam kaç yumurta kullanmıştır?

A) 10 B) 12 C) 13

 

13. Haziran ayının 6’sı Cuma’dır. Buna göre haziran ayının 4’ü hangi gündü?

A) Çarşamba B) Perşembe C) Cumartesi  

 

14. 29’dan bir önce ve bir sonra gelen sayılar hangisidir?

A) 30 – 32 B) 27 – 28 C) 28 – 30   15.

 

13 yaşındaki Fatih, 5 yıl önce kaç yaşındaydı?

A) 8                  B) 10                            C) 11 

 

16. “Annem, tabağa 7 elma koymuştu. 5 tanesini yedik. Tabakta kaç elma kaldı?” sorusunu çözmek için hangi işlemi yapmalıyız?

A) toplama işlemi B) çıkarma işlemi C) çarpma işlemi

17. * 8 yarım, 4 bütün eder.

* 3 bütünde. 7 yarım vardır.

* 10 yarım, 5 bütün eder.

Yukarıdaki bilgilerden kaç tanesi doğrudur?

A) 1 B) 2 C) 3

 

18. Her gün 2 ekmek yiyen bir aile 4 günde toplam kaç ekmek yer?

A) 8 B) 7 C) 5 

 

19. AB AC AB AC ?

Yukarıdaki örüntüye göre (?) işareti olan yere hangisi gelmelidir?

A) AA B) AC C) AB

 

20. İkişer ikişer ileriye doğru sayarken 44’ ten önce hangi sayıyı söyleriz?

A) 42 B) 43 C) 45

 

CEVAPLAR 1B   2C   3A   4A   5A   6C  7B   8C   9B   10A   11A    12C  13A   14C   15A   16B    17B   18A   19C   20A

Paylaş
Sitemizdeki Benzer İçerikler

Yorumlar

Bu Yazıya Toplam 0 Yorum Yapılmış

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Şehir


üç × = 27